Radiohjälpen & Actionaid

Alviks Måleri bidrog med 40.000 kr under början på september 2015, fördelat med halva beloppet till radiohjälpen och halva beloppet till Actionaid i sitt arbete med att hjälpa flyktingar....

Alviks Måleri söker dig som vill vara med och skapa framtidens måleriföretag.

Alviks Måleri utför måleritjänster, med våra 200 medarbetare i Stockholm, Uppsala och Västerås.

Vi söker dig som brinner för våra kärnmeningar, ”Vi bryr oss”, ”Vi är i framkant” och ”Vi är lätta att samarbeta med”, och ha dessa som ledord.

Vi ser att omvärlden förändras snabbare för varje dag och vi inser att vi kontinuerligt behöver omvärdera och utveckla hela eller delar av vårt verksamhetssystem bl.a. inom IT-utveckling, kvalitet, miljö, arbetsmiljö och kommunikation.

Verkar detta spännande och utmanande så välkommen att kontakta Lars-Erik Jonsson som är verksam i Stockholm eller Fredrik Hagström som är verksam i både Uppsala och Västerås.

Välkommen att höra av dig!

lars-erik.jonsson@alviks...

Läkare utan gränser!

Läkare Utan Gränser är en medicinsk humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd där vi behövs mest. Vi bistår människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet.

Under ett år skickar Läkare Utan Gränser ut cirka 2 500 internationella fältarbetare till ca 70 länder där de tillsammans med 30 000 lokalt anställda bedriver verksamheten i fält.

Klimatkompensation

Vi försöker genom olika åtgärder minska våra CO2 utsläpp, det senaste är genom att vi nu har införskaffat plug-in hybrider både i Stockholm och Uppsala så att vi ofta kan klara av arbetsdagarna utan några som helst CO2 utsläpp!

Men de utsläpp vi har klimatkompenserar vi genom trädplantering.

Kvaltävling till SM i Måleri

Grattis till vår lärling Sarah Nordlöf Klintorph som gott vidare till SM i måleri. Tävlingen hade flera olika moment som tapetsering, dekoration, målning av snickerier och vägg, bildöverföring samt hastighetstävling under temat musik. Alla moment bedömdes av domare. Den 30 maj-1 juni tävlar hon i finalen som avgörs i Malmö.

Målare hemma

Välkommen att läsa om vår tjänst ”Målare hemma”.

Mer information finns i PDF-filen, klicka här.

Invigning av första Svanenmärkta huset

Bostadsministern Stefan Attefall invigde den 29 augusti det första Svanenmärkta flerbostadshuset i Norden. Huset ligger i Västertorp i Kv Ytterskär och nu kan medlemmarna i BRF Snökristallen flytta in i de 36 lägenheterna.

Alviks Måleri har under vår och sommar haft målare på plats för att färdigställa lägenheterna.

Nya bostäder i Sundbyberg

I kvarteret Renen i Sundbyberg bygger Veidekke 48 st bostadsrätter i BRF Stärnstaden.  Alviks Måleri har några målare på plats  som färdigställer bostäderna som ska vara klara för inflyttning i sommar. Bostäderna byggs enligt Veidekkes nya koncept Tellhus med fokus på koldioxidminimering med hjälp av minskad elförbrukning.

Nya bostäder i Västertorp

Alviks Måleri målar 36 nya bostadsrätter i kvarteret Ytterskär som Veidekke bygger i Västertorp. Bostadhuset byggs enligt konceptet Tellhus som fokuserar på koloxidminimering med hjälp av minskad elförbrukning. Bostäderna ska vara klara för inflyttning under sommaren.

Guldmedalj i DM i måleri

Grattis till vår elev Sarah Nordlöf Klintorph som i helgen 18-20 februari vann skol DM i Måleri för gymnasieskolor på Kista Mässan. Tävlingen hade flera olika moment som tapetsering, målning av snickerier och vägg, bildöverföring samt hastighetstävling. Alla moment bedömdes av domare. Förutom att arbeta på Alviks Måleri studerar Sarah på Tyresö Gymnasium. Vi är stolta över att sedan 1,5 år tillbaka ha Sarah hos oss!

Bostäder i Kista Gård

I Kista Gård pågår byggnation av bostadsrätter i IKANO Bostadsproduktions regi. Alviks Måleri har flera målare på plats som färdigställer bostäderna till inflyttningen nästa år. Alla 137 bostäder i BRF Ravalen är redan sålda. 

Familjebostäder bygger 127 hyreslägenheter i Kv Surtsö där också flera målare från Alviks Måleri arbetar med färdigställandet av bostäderna. 

Magasin 1 i Frihamnen

Lokaler håller på att färdigställas i Frihamnen för Autoropa som kommer att använda den imponerande lokalen för utställning och verkstad till Ferrari och Maserati som de är återförsäljare till. Vi har målat de spännande lokalerna. Beställare är Stockholms Hamnar.

Villa Askudden i Vaxholm

Den praktfulla villan vid hamnen i Vaxholm håller på att täckas in för att möjliggöra renovering av fasaden under den kalla delen av året. Fönstren kommer att tas ned och transporteras till vår fönsterverkstad i Uppsala. De kommer att renskrapas, grundas och målas två gånger med linoljefärg.

Den nuvarande färgen på fasaden kommer att skrapas ned. Därefter kommer även fasaden att målas med linoljefärg. Även taket ska rengöras och målas. Arbetet kommer att vara färdigt till jul. Beställare är Svenska Sjö.

Högsta betyg från gesällgranskarna

En av våra målare Aili Suiste har fått högsta poäng i alla arbetsmoment som ingår för att utföra gesällprovet inom måleriyrket. Aili har arbetat med en äldre lägenhet med franska snickerier som underbehandlats och målats med linoljefärg. Att arbeta med linoljefärg ställer höga krav både på arbetsutförandet och på en hälsosam arbetsmiljö för målaren. Några rum har tapetserats och andra har fått målade väggar.

Gesällbrevet kommer att delas ut vid en högtidlig ceremoni i Stadshuset i oktober. Alviks Måleris lärlingsansvarige Örjan Grahn säger att det är ett exceptionellt gott betyg som sällan delas ut och alla tre gesällgranskare var eniga om den höga kvalitén.